Gratis verzending vanaf €50 binnen België
Katten in jouw zak 0

De legende van de Lucky Cat

De Lucky Cat is traditioneel bekend als Maneki Neko, wat letterlijk “de wenkende kat” betekent. Volgens de oude Japanse folklore brengt het figuurtje geluk aan zijn eigenaars. De opgeheven poot nodigt voorspoed uit, de andere poot houdt een muntstuk vast.

lucky cats

Gelukskatten met bewegende poot "Money Cat": vanaf €8,95 

Ontstaan van de Maneki Neko

Er doen veel verhalen de ronde over de oorsprong van de Lucky Cat. De meest populaire legende is die van Gotokuji-tempel in Tokio. In de 17de eeuw woonde er een arme priester die het weinige eten dat hij had met zijn geliefde kat deelde.

Op een dag passeerde er een samoerai die verrast werd door een storm. Hij zocht beschutting onder een boom vlakbij de tempel. De kat “wenkte” de man echter om de tempel binnen te komen. Op het moment dat hij de kat naderde, sloeg de bliksem in op de boom waar hij zonet aan het schuilen was. De boom stortte neer op de grond.

Uit dankbaarheid voor het redden van zijn leven, schonk de samoerai, die een zeer rijke man bleek te zijn, een grote som geld aan de tempel. Jaren later, toen de kat stierf, werd een speciale begrafenis gehouden ter ere van deze "gelukskat" en werd er een standbeeld van de kat in de tempel geplaatst.

Vandaag bezoeken velen nog steeds de Gotokuji-tempel waar de oorspronkelijke Maneki Neko zou hebben gewoond. Het is een trekpleister voor gelukszoekers en kattenliefhebbers, die er komen ter nagedachtenis van hun overleden katten. Overal in en rond de tempel staan er honderden gelukskatten.

Betekenis van de kleuren van de Maneki Neko

De wenkende Lucky Cat vind je tegenwoordig in vele huizen, restaurants en winkels in Japan en China en voornamelijk de gouden versie van de kat. Deze zou namelijk voor financiële voorspoed moeten zorgen.

Andere kleuren hebben hun eigen betekenis:

Lucky Cats

Geluksbrengers "Feline Lucky": €6,95 / stuk

  • Wit brengt positiviteit en geluk
  • Roze is voor geluk in de liefde
  • Zwart beschermt tegen slechte voortekenen
  • Groen is voor een ​​goede gezondheid

In deze vreemde tijden kan het zeker geen kwaad om een extra portie geluk op zak te hebben, toch?Oudere post


Geef jouw mening

Dit bericht moet eerst door ons goedgekeurd worden