Gratis verzending vanaf €50 binnen België
Katten in jouw zak 0

Chat Minérale! Over katten en drinken.

gezondheid

kat water

Een kat is van oorsprong een woestijndier en heeft dus niet de neiging om veel te drinken. Ze hebben misschien wel minder vocht nodig dan mensen, maar toch is het belangrijk dat ze voldoende gehydrateerd blijven om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Hoeveel moet een kat precies drinken?

Per kg lichaamsgewicht heeft een kat ongeveer 50 ml water nodig. Een kat van 4 kg zou dus ongeveer 200 ml water per dag moeten drinken. Als je kat natvoer eet, zal ze in principe niet extra moeten drinken. Natvoer bestaat namelijk voor 80% uit vocht. Krijgt ze alleen droge brokken? Dat bestaat maar uit 8% vocht, dus voorzie zeker een kommetje vers water!

Welk soort drinkbakje moet ik voorzien?

Plastic kan een vreemd smaakje geven aan het water. Kies dus liever voor een metalen of keramisch drinkbakje. Dat is sowieso hygiënischer en makkelijker af te wassen! Drinkt jouw oogappel graag van de kraan of buiten uit een plas? Dat is natuurlijk lekker vers! Elke dag vers water in het drinkbakje is dus de boodschap.

Waar zet ik het water?

In de natuur vermijden katten om water te drinken dat zich naast hun prooi bevindt, want dat kan besmet zijn. Instinctief zullen ze dus liefst elders een drinkplek zoeken. Zet het waterbakje dus bij voorkeur twee meter van hun eten vandaan. Zo kunnen er trouwens ook geen brokjes in het water terecht komen en blijft het bakje proper. Zet het bakje liefst ook niet in de zon zodat het fris blijft.

Mijn kat drinkt ineens heel veel

Drinkt jouw kat plots te veel? Dat kan wijzen op nier- of blaasproblemen. Ga in dat geval zo snel mogelijk naar de dierenarts!

TIPS:

Deze eet-/drinkbakjes van Alessi hebben een uitneembaar, metalen bakje dat je makkelijk kan afwassen.   

Drink je zelf wel voldoende? Dit schattig waterflesje neem je mee naar het werk en vul je bij wanneer je wilt!

alessi

> SHOP HIER

> SHOP HIER

 

 Oudere post Nieuwere post


Geef jouw mening

Dit bericht moet eerst door ons goedgekeurd worden